top of page
Il_edited.jpg

MÚSIQUES D'ELLES

Duo flauta i piano

Mercè Medina , flauta

Laura Serra, piano

Cas Músic, Juliol 2021
Il·lustració: Marina Uguet
Disseny: Elena Zafón

Aquest recull d’obres per a flauta i piano és un petit homenatge a les compositores d’ahir i d’avui, amb el qual volem acostar-vos sonoritats i melodies que ens han captivat i que cobren vida només si són interpretades i escoltades.

DSC03819_edited_edited.jpg

OBRES

portada01_edited.jpg

INFINITY

Amanda Jane Fox

Compositora, pedagoga, flautista i pianista anglesa. Coneix i domina les possibilitats tímbriques d'ambdós instruments. A la seva música hi trobem influències de diferents estils que combina de manera elegant. 

Infinity és la seva obra més conaguda, hi trobem grans línies melòdiques i expressives amb moviments més ràpids i rítmics. 

Model 1_edited_edited_edited.jpg

SONATA OP. 64 PER A FLAUTA I PIANO

Mel Bonis

Compositora i pianista francesa de finals del segle XIX. Estudià al conservatori de París juntament amb els grans músics de l'època. Tot i que tingué una vida personal força complicada, fou molt prolífica com a compositora escrivint obres molt variades tant per a conjunt vocal, com música de cambra i orquestra. 

La sonata per a flauta i piano és una de les seves peces de cambra més conegudes. Escrita en un estil característic del romanticisme tardà, ho explora sonoritats i atmosferes de l'impressionisme francès. 

Model 3_edited_edited.jpg

TRANSFORMACIONS

Mercè Pons

Compositora i pedagoga mallorquina. Escriu per a diferents formacions sempre amb un estil personal, íntim i sensible. La primavera del 2021 escriu Transformacions col·laborant amb el duo Músiques d'Elles. L'obra s'estrena i es grava el mateix any. 

Transformacions és una peça íntima que explora i juga amb les sonoritats més subtils de la flauta i el piano. La peça gira al voltant de la fase de Marc Aureli: "La naturalesa transforma cada objecte, i així, una vegda i una altra fins arribar a la joventut eterna", centrant-se en la naturalesa i els canvis que experimenta constantment.

Model 2_edited_edited.jpg

COURT DANCES

Amanda Harberg

Compositora, pianista i pedagoga americana. Reconeguda per la seva obra que va des de bandes sonores fins a la música de cambra. El seu estil és molt eclèctic, combina estils compositius sempre amb un toc modern i influències del jazz. 

Court dances és una suite en 3 moviments que recorda les danses del barroc, però reinterpretades utilitzant un estil modern i explorant el límit de les possiblitats tímbriques i sonores d'ambdós instruments. 

portada02_edited.jpg